آماده کردن یک اتاق عمل تمیز و استریل برای کنترل عفونت و نتایج موفقیت آمیز بسیار مهم است. جراحان و تیم جراحی حساسیت بیشتری را برای اطمینان از استریل بودن اتاق عمل و استریل بودن لباس هایشان دارند، دستکش جراحی استریل برای حفظ کنترل عفونت و محل عمل جراحی استریل حیاتی هستند. دستکشهای جراحی معمولاً در جفتهای استریل شده بستهبندی میشوند.دستکش های جراحی محدوده اندازه دقیق تری دارند و از بیمار در برابر آسیب های ناشی از مواد شیمیایی یا دارویی خطرناک محافظت می کنند.
دستکش جراحی استریل نمونههایی از تجهیزات حفاظت فردی هستند که برای محافظت از بیمار در برابر انتشار میکروب هایی که ممکن است در طی مراحل و معاینات پزشکی باعث عفونت یا بیماری شوند، استفاده میشوند. دستکش جراحی استریل بخشی از استراتژی کنترل عفونت هستند.
دستکش جراحی استریل با دستکش های معاینه پزشکی پرکاربرد متفاوت هستند. دستکش های جراحی تناسب محکم تری دارند، وانعطاف پذیری و راحتی بیشتری دارند. بسیاری از دستکش های جراحی دارای انعطاف خاصی هستند و برای دست راست و چپ طراحی شده اند. معمولا طول دستکش های جراحی کمی بیشتر است (11-12 سانتی متر) در مقایسه با دستکش های معاینه که معمولاً حدود 8-10 سانتی متر طول دارند. دستکش های جراحی به دلایل مختلفی گران تر از دستکش های معاینه پزشکی هستند.
دستکش جراحی استریل به صورت جفت بسته بندی می شوند و اندازه های آنها دقیق تر است. دستکش های جراحی نیز به گونه ای طراحی شده اند که بهتر از دستکش های معاینه پزشکی جا بیفتند و یک راهکار انعطاف پذیر و راحت برای روش های جراحی ارائه می دهند. دستکش های جراحی به طور کلی دارای سطح صاف ضد لغزش یا سطح ریز بافت هستند.
در گذشته دستکشهای جراحی داخل آنها پودر بودند تا پوشیدن آنها راحتتر شود. اما به علت بروز واکنش های آلرژیک به پودر لاتکس به سرعت در میان بیماران و کارکنان مراقبت های بهداشتی در دهه 1990 منجر به این شد که مقررات، تولیدکنندگان را مجبور کند تا با استفاده از فناوری جدیدتر مانند فناوری ژل، دستکشهای جراحی بدون پودر بسازند که پوشیدن آنها را حتی با دستهای مرطوب آسان کند.
دستکش های جراحی بدون پودرعوارض مربوط به پودر نشاسته را از بین بردند. از آن زمان، مواد دستکش جدید بدون پودر معرفی شدند که دارای خواص متفاوتی از نظر استحکام، راحتی و حساسیت بودند،که تیم جراحی رو دچار آلرژی یا خشکی دست ها نمی کردند.از این رو دستکش جراحی استریل بدون پودر مرسوم شدند.
دستکش جراحی استریل چیست ؟
استریلیزاسیون تعریف پزشکی مشخصی دارد و باید از ضدعفونی کردن متمایز شود. چون استریل یعنی عاری از تمام اشکال حیات میکروبی باشد و مراکز مراقبت های بهداشتی می توانند استریل سازی را از طریق روش های فیزیکی یا شیمیایی انجام دهند.اما در مقابل، ضد عفونی کردن یعنی اکثر یا همه میکروب های بیماری زا به جز اسپورهای باکتریایی را از بین می برد.
دستکش جراحی استریل از نوع دستکش هایی هستند که با تکنیکهای استریلسازی تعیین شده توسط مقررات FDA مطابقت دارند.استفاده از این دستکش های پزشکی می تواند از آلودگی متقاطع بین جراحان و بیماران جلوگیری کند و در برابر میکروب های کشنده و مواد شیمیایی مضر به خوبی محافظت کند.طبق توصیههای سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل بیماریها، برای هر فردی که در بخش مراقبتهای بهداشتی کار میکند، از جمله تیم جراحی و کارکنان مراقبتهای بهداشتی، ضروری است که از تجهیزات حفاظت شخصی مانند دستکش جراحی استریل استفاده کنند تا شیوع انواع بیماری کاهش یابد.
استفاده از دستکش استریل در حین انجام هر گونه عمل جراحی برای متخصصان پزشکی ضروری است.سهل انگاری جزئی در استفاده از نوع مناسب دستکش می تواند منجر به تماس پاتوژن و میکروب ها با پوست مراقبین از طریق پارگی ها و سوراخ های میکروسکوپی در مواد یا در حین برداشتن دستکش شود.همچنین جراحان ارتوپد و دندانپزشکان تنها از دستکش جراحی استریل بسته بندی شده به صورت جداگانه برای حفظ امنیت بالا استفاده می کنند.سایر روش های پزشکی که در آنها این دستکش ها ضروری است عبارتند از:
♥ هنگام تهیه عوامل شیمی درمانی.
♥ انجام روش های تهاجمی رادیولوژیک.
♥ در حین تهیه مواد ترزیقاتی مهم و موارد دیگر.
ویژگی های مهم دستکش جراحی استریل
♥سایز: دستکش جراحی استریل در اندازه های مختلف موجود است. جراحان باید تناسب مناسب را با دست خود پیدا کنند، تا بتوانند روش های جراحی را با دقت زیادی انجام دهند.
♥ قابلیت استفاده:دستکش ها در طبیعت یکبار مصرف هستند. آنها باید فقط یک بار استفاده شوند و سپس دور ریخته شوند. استفاده مجدد از دستکش های جراحی ممکن است منجر به عوارض خطرناک پزشکی بیشتر شود.
♥ استحکام: روشهای جراحی معمولاً شامل استفاده از تجهیزات تیز است که ممکن است بر مواد دستکش فشار وارد کند و باعث پارگی آن شود. بنابراین مهم است که دستکش ها به اندازه کافی محکم باشند تا حداکثر محافظت را ارائه دهند.
♥ الاستیسیته: دستکش های جراحی باید دارای خاصیت ارتجاعی بالایی باشند تا حداکثر انعطاف پذیری را در طول عمل به جراح ارائه دهند.
انواع دستکش های جراحی
انواع مختلف دستکش های جراحی دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. تفاوت در مواد استفاده شده در ساخت آنها است. بیایید نگاهی به هر یک از آنها بیندازیم.
♦دستکشهای لاتکس: این دستکش ها رایج ترین دستکش جراحی استریل هستند که کارایی آن ها جلوگیری از گسترش عفونت های منتقله از طریق خون هستند. آنها از لاستیک طبیعی ساخته شده اند و بالاترین خاصیت ارتجاعی را دارند و با این حال، استفاده از آنها برای افرادی که به لاتکس شدیداً حساسیت دارند یا اگر عمل جراحی شامل استفاده از مواد شیمیایی است که لاستیک را ضعیف می کند و یا از بین می برد، توصیه نمی شود.
♦ دستکش های نئوپرن:این دستکش جراحی مصنوعی بدون لاتکس هستند که دوام بالایی دارند. با این حال، در مقایسه با دستکش های لاتکس، نسبتاً گران هستند و خاصیت ارتجاعی کمی دارند.
♦ دستکشهای پلیسوپرن: این دستکش جراحی استریل نیز بدون لاتکس و مصنوعی هستند، اما از نظر استحکام، کشسانی، ویژگیهایی مشابه دستکشهای لاتکس دارند و بزرگترین عیب این دستکش گرانترین بودن آن است.
♦ دستکشهای نیتریل: دستکش جراحی استریل مصنوعی هستند که بالاترین محافظت شیمیایی را ارائه میدهند، اما خاصیت ارتجاعی و حساسیت کمی دارند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.
اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دستکش جراحی استریل بدون پودر اچ دی HD” لغو پاسخ
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.